Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι Top 5 μηχανές αναζήτησης βιβλιογραφίας για εργασίες

Εδώ και πολύ καιρό έχουν πάψει πια οι σπιτικές εγκυκλοπαίδειες να αποτελούν την πρώτη μας πηγή για αναζήτηση πληροφοριών. Μαθητές, φοιτητές και όσοι άλλοι πραγματοποιούν εργασίες,
καταφεύγουν πλέον στο διαδίκτυο, το οποίο έχει ταυτιστεί με τον όρο “πληροφορία”. Είναι όμως αξιόπιστο; Ναι και όχι.
Η αξιοπιστία εξαρτάται από τον κάθε ιστότοπο ή καλύτερα από την κάθε μηχανή αναζήτησης που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Παρακάτω θα βρείτε τις 5 καλύτερες και πιο αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης βιβλιογραφίας για εργασίες.

1. Infomine

Το Infomine πρόκειται για μία ψηφιακή βιβλιοθήκη, στην οποία μεταξύ των άλλων, έχουν συνεισφέρει και Πανεπιστήμια, όπως τα University of California, Wake Forest University, California State University και University of Detroit Mercy. Μπορείτε να κάνετε απλή αναζήτησηχρησιμοποιώντας τους δικούς σας όρους ή να επιλέξετε κάποια από τις κατηγορίες κάνοντας σύνθετη αναζήτηση.

2. The WWW Virtual Library


Το The WWW Virtual Library πρόκειται για την παλαιότερη (από το 1991) ψηφιακή βιβλιοθήκη. Φανταστείτε πως ξεκίνησε από τον Tim Berners-Lee, δημιουργό του World Wide Web (WWW). Μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος κατάλογος, αλλά σίγουρα είναι αξιόπιστος. Μπορείτε να κάνετε απλή αναζήτηση με όρους ή να επιλέξετε κάποια από τις κατηγορίες στην αρχική σελίδα.

3. Sweet Search

Sweet Search
Το Sweet Search πρόκειται για μηχανή αναζήτησης, η οποία αφορά τους μαθητές και φοιτητές κυρίως, έχοντας στη βάση του 35.000 εγκεκριμένα από ειδικούς sites. Μπορείτε να κάνετε απλή αναζήτηση με δικούς σας όρους, είτε να επιλέξετε κάποια από τις διαθέσιμες υπηρεσίες στην αρχική σελίδα.

4. Google Scholar


Το Google Scholar πρόκειται για υπηρεσία της Google, η οποία αναζητά ακαδημαϊκές πληροφορίες. Μπορείτε να κάνετε απλή αναζήτηση με τους δικούς σας όρους, σύνθετη αναζήτηση, να βρείτε ακόμη και ολόκληρες εργασίες. Είμαι σίγουρος πως σχεδόν όλοι θα το γνωρίζετε.

5. Wikipedia

Wikipedia
Η γνωστή σε όλους μας, Wikipedia. Υπάρχει και σε ελληνική έκδοση, όμως προτιμήστε εσείς τη διεθνή, κυρίως για λόγους πληρότητας πληροφοριών. Είναι η πηγή πληροφοριών σχεδόν όλων των ανθρώπων, όμως όχι και των φοιτητών όσον αφορά τις φοιτητικές εργασίες, καθώς δε χρησιμοποιείται σαν βιβλιογραφία. Στη Wikipedia μπορείτε να βρείτε τα πάντα.


Read more: http://www.neolaia.gr/2011/09/13/oi-top-5-mixanes-anazitisis-bibliografias-gia-ergasies/#ixzz2m6tc66fX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου